İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Başka Bir Sanat Mümkün mü?

2016 yılında ders BELGELİĞİ mezunu olan Serhat Yüksekbağ’ın editörlüğünde çıkan “Başka Bir Sanat Mümkün mü?” geçtiğimiz günlerde kitap raflarında yerini aldı.

İçeriğinde birbirinden değerli yazarların bulunduğu bu kitap Atölyealtı Sanat Kolektifi söyleşilerinin derlenmesiyle oluşuyor.

Sanatın topyekûn piyasaya teslim olduğunu, hiçleştiğini, tüm gücünü yitirdiğini söylemek yerine, başka cevaplar arıyor. “Başka bir sanat mümkün mü?” sorusunu sormanın zorunluluğuyla hareket edilen bu kitapta; sanat, siyaset ve estetik ilişkilerine eleştirel yaklaşımlar sunuyor.

Kitap; “Bugün kapitalist üretim ilişkileri içerisindeki sanat ve sanatçı bu ilişkilerden muaf mıdır? Üretilen her sanat eseri meta mıdır? Sanatın özerkliği neoliberalizm koşullarında mümkün müdür? Avangard sanat postmodernizm koşullarında varlığını sürdürebilir mi? Herkesin sanatçı olduğunun öne sürüldüğü bir dönemde sanat demokratikleşmiş midir? Yoksa avangard sanatın, hayatın sanat, sanatın hayat olduğu, herkesin sanatçı olabileceği toplum hayali, bugün piyasanın çağdaş sanat stratejisine mi dönüşmüştür? Sanatın bu kadar demokratikleştiği, herkesleştiği söylenen bir dönemde neden hâlâ sanat kavramına ihtiyaç duyuyoruz? Sanatın ve yaratıcılığın kökleri nelerdir? Sadece yetenekli insanlar mı sanatçı olabilir?” gibi sorulara cevap arıyor.

Sanat, siyaset ve estetik olarak üç başlığa ayrılan bu kitap Atölyealtı Sanat Kolektifi tarafından gerçekleştirilen çalışmaların ilki olma özelliğini taşıyor.

Metin: Dilek Tekeci
Düzenleme: Sümeyye Çalışkan

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Günleme © 2019 Tüm Hakları Saklıdır.