İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ders BELGELİĞİ Almanya Sergisi Açılışı Yapıldı!

ders BELGELİĞİ desen sergisi, 29 Mayıs 2019 tarihinde Almanya’nın Giessen şehrindeki Justus Liebig Üniversitesi’nin Sanat Eğitimi Bölümü’nde açıldı.

1.ve 3. sınıf öğrencilerinin desen çalışmalarının ve sergi için özel olarak üretilmiş desenlerin yer aldığı sergi, ders BELGELİĞİ’nin yurtdışındaki dördüncü sergisi olacak. Portre, dış mekan, natürmort gibi farklı konularda üretilmiş çalışmaların bulunduğu sergide, çalışmalar ve eğitim sürecinde izlenen yöntemler hakkında bilgilendirici metinler de yer alacak. Sergi, İstanbul’da yer alan atölyenin eğitim sürecini Giessen’deki Justus Liebig Üniversitesi öğrencileriyle paylaşarak, kültürlerarası etkileşim ve farkındalık yaratmayı ve bu etkileşim ile Türkiye ve Almanya’daki öğrenciler için yeni ufuklar açmayı amaçlıyor.

ders BELGELİGİ Desen Sergisi, 30 Mayıs – 21 Haziran 2019 tarihlerinde Justus Liebig Üniversitesi’nin Philosophikum II Yerleşkesi’ndeki Sanat Eğitimi Bölümü H binasının 1. ve 2. katlarında görülebilir.

ders BELGELİĞİ, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği Bölümü bünyesinde, 1998 yılından beri, H. Avni Öztopçu atölyesinde öğrenciler tarafından sürdürülen, eğitim sürecini belgeleme amaçlı çalışmalar yürütüyor. Çeşitli kollara ayrılan çalışma gruplarıyla doğa, müzik, felsefe ve edebiyat gibi farklı alanların resimle ilişkisini araştırarak sanat eğitimini desteklemeyi amaçlıyor. Bu kollardan Belgelik Ağaçları tohum topluyor, fidan yetiştiriyor ve çevreye duyarlılığı arttıracak çalışmalar yapıyor. Müzik Belgeliği müzik-resim ilişkisini araştırıyor ve müzik denemeleri yapıyor. Felsefe Belgeliği de sanat ve felsefe üzerine çalışmalar yürütüyor. Bu çalışmaların kapsamının genişletilerek sürdürüleceği ve eğitim süreçlerinin belgelerinin sergileneceği bir eğitim müzesi oluşturmayı hedefliyor.

Yurtdışı sergileriyle, her yıl bölüm içinde açtığı ve Türkiye’deki farklı eğitim kurumlarına da taşıdığı Belgelik Sergileri’ni, uluslararası bir boyuta taşımayı hedefliyor. Hem arşivden seçilen çalışmaların hem de sergi için özel olarak üretilen özgün çalışmaların yer aldığı sergi, Türkiye’de yaşayan, sanat eğitimi gören öğrenci ve mezunların çalışmalarının, yurtdışında yer alan eğitim kurumlarında görünürlük kazanmasını sağlayarak eğitimsel bir etkileşim alanı oluşturmaya çabalıyor. Kısacası ders BELGELİĞİ, dünyaya açık olmayı, biçimi-doğayı kendi gözlerimizle görmeyi, yorumlamayı, yaratıcı tavrı ve eleştirel bakışı geliştirmeyi amaçlıyor.

Sergide Çalışmaları Yer Alan Öğrenci ve Mezunlar:

Ahmet Doksanoğlu
Alpay Aksayar
Arzu Arabacı
Ayşegül Kasacı
Begüm Mütevellioğlu
Birgül Eser
Can Yaşar
Didem Kabak
Dilberay Köle
Emrullah Basanmay
Eyüp Ballı
Fisun Türköz
Gökçe Yavaş
Halil Şentürk
Halit Sermisakçı
Hamide Aydın
Hatice Gül
İnci Bulut
Kardelen Keskinel
Mari Jögiste
Müberra Bülbül
Nilgün Erkmen
Nurcan Yurt
Oğuzhan Altay
Okay Özkan
Ömer Kapukaya
Öznur Sipahioğlu
Pınar Parlak
Seda Akman Oturmak
Seda Yalçın
Seda Yaman
Sedat Akdoğan
Selin Özdemir
Serap Çobanlar
Serdal Arslan
Serdar Oruç
Serdar Yılmaz
Servet Aslan
Sibel Kocakaya
Sinan Günaydın
Suat Öğüt
Şahin Çelikten
Tayfun Tınmaz
Tuğçe Kocataş
Ufuk Ülker

Sergi Koordinatörleri:

Can Yaşar
Selin Yağmur Sönmez

Grafik Tasarım:

Bekir Bolat

Sergi Alanı Yeri: Ludwigstraße 23, 35390 Gießen, Almanya
Metin: Selin Yağmur Sönmez

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Günleme © 2019 Tüm Hakları Saklıdır.