İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Belgelik Ağaçları’ndan Çevre Projesi

24 Mayıs 2019 tarihinde Kadıköy Çevre Festivali’nde ‘Doğa ve İnsan’ bilincini artırmak adına yer alan Belgelik Ağaçları, bu hedefini doğrudan destekleyen bir projeye zemin hazırladı. Marmara Üniversitesi Resim İş Öğretmenliği mezunu Özge Acar arkadaşları Lütfiye Tezer ve Fatmanur Çetin, Belgelik Ağaçları standının aksettirdiği temadan yola çıkarak görevli oldukları okulda tohum ekim-dikiminin sağlanması ve öğrencilere tohum filizlendirmenin eğitimini kapsayan bir proje hazırladı.

Resmi olarak Eylül ayından itibaren faaliyetlere başlayacak olan projede Emine İbrahim Pekin Ortaokulu ve ders BELGELİĞİ’nin iş birliği ile; atalık/yerli tohum bilgileri verilecek, tohum kütüphanesi oluşumuna başlanacak, okul bahçesinde tohum filizlendirme gerçekleştirilecek, atık ve dönüşüm konusunda bilince olanak sağlanacak.

Projenin sonunda okulda yapılan tüm çalışmaları kapsayan bir çevre festivali gerçekleşmesi amaçlanıyor.

Belgelik Ağaçları’nın vesile olduğu bu projenin tamamlanması ile Emine İbrahim Pekin Ortaokulu’nun ve Belgelik Ağaçları’nın ortak fideleri ile birlikte hatıra ormanı oluşturularak verilen emeklerin görünür kılınması hedefleniyor.

Bize verdiği bilgiler için Özge Acar’a, vesile oldukları proje için Özge Acar, Lütfiye Tezer ve Fatmanur Çetin’e teşekkür ederiz.

Metin: Sümeyye Çalışkan, Gamze İyier
Düzenleme: Sümeyye Çalışkan

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Günleme © 2019 Tüm Hakları Saklıdır.