İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“ders BELGELİĞİ” Desen-Resim Sergisi, Modern Eğitim Koleji’nde Açıldı

Ders Belgeliği, 1998 yılından beri Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği bünyesinde yer alan, H.Avni Öztopçu atölyesinde kültür sanat eğitimi çalışmalarıyla sanatçı ve sanat eğitimcileri yetiştirmeyi hedefleyen ve bu eğitim sürecini belgeleme amaçlı çalışmaları kapsayan bir oluşumdur. Ders Belgeliği, bu sürecin belgelerini sergilemek ve sanat eğitimine katkı sağlamak amacıyla her yıl bölüm içinde; bu sergileri diğer eğitim kurumları ve kültür merkezlerine taşıma amacıyla da bölüm dışında sergiler açmaktadır. Ders Belgeliği’nin bölüm dışındaki 15. sergisi olma özelliğini taşıyan, üniversite düzeyinde sanat eğitimi gören öğrencilerin çalışmalarını; anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileriyle buluşturan desen ve resim sergisinin açılışı 4 Şubat 2019 tarihinde Beylikdüzü Modern Eğitim Koleji’nde yapıldı.

Fotoğraf 1: Ümran Solman, Beylikdüzü Modern Eğitim Koleji, 2019.

Modern Eğitim Koleji müdürü Salih Daydaş’ın sanat açısından, görsel ve düşünsel olarak genç öğrenci kitlesine yaptığı bilinçlendirme sağlayan konuşması, dB mezunu Selin Yağmur Sönmez’in, ders BELGELİĞİ’ni tanıttığı ve belgeleme prensibini açıkladığı konuşmasının ardından, dB mezunu ve Modern Eğitim Koleji’nde öğretmenlik yapan Ümran Solman’ın teşekkür konuşması ile sergi açılışı yapıldı. Açılış konuşmalarının ardından, ortaokuldan üç öğrenci, sergi izleyicilerine piyano dinletisinde bulundu. Açılış süresince devam eden dinleti esnasında, sergilenen desen-resim çalışmalarına öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Öğrenciler, etkilendikleri çalışmaları ve etkilenme nedenlerini, çalışma sahipleriyle paylaşmak üzere not ettiler. Ortaokul ve lise öğrencilerinin beğeni ve düşüncelerini çalışma sahipleriyle buluşturan, geçmişten geleceğe yönelik sağladığı kuvvetli aktarım ile belgeleme ilkesini ele alan, paylaşmayı ve eğitimi amaçlayan, ders BELGELİĞİ desen-resim sergisi 15 Şubat 2019 tarihine kadar Beylikdüzü Modern Eğitim Koleji’nin sergi alanında görülebilir.

Fotoğraf 2: ders BELGELİĞİ Çalışma Grubu ve Modern Eğitim Koleji Öğretmen Kadrosu, Beylikdüzü Modern Eğitim Koleji, 2019.

 

ders BELGELİĞİ Resim-Desen Sergisi
Sergi Alanı Adresi:
Beylikdüzü Modern Eğitim Koleji Sergi Alanı
Kavaklı Mah. Deniz Aktaş Cad. No:18 Beylikdüzü/İSTANBUL
Metin: Didem Dağdelen, Sümeyye Çalışkan
Düzenleme: Aslıhan Mumcu

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Günleme © 2019 Tüm Hakları Saklıdır.