İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Adekan, Mamut Art Project Sergisi’nde

Mamut Art Projectin bu yılki sergisinde Engin ADEKA(N)’ın eserleri de yerini aldı. 

Güncel sanatta yılın umut vadeden sanatçıları için benzersiz bir keşif alanı olmayı başaran Mamut Art Project, sanat kariyerinin başında olan bağımsız yeteneklerin çalışmalarını koleksiyonerler, küratörler, galeriler, kültür-sanat kurumları ve sanatseverlerle buluşturuyor. Ulaşılabilir sanat alternatifi olarak yola çıkan ve her yıl yeni sanatçıların üretimleriyle gelişen Mamut Art Project, bu yılki sergisini 26-30 Ekim tarihleri arasında Yapı Kredi Bomontiada ‘da gerçekleştirmiştir. 

Ders BELGELİĞİ mezunlarından Adekan, sokakta karşılaştığı insan yüzlerindeki ifadeyi uzun bir süre gözlemlemiş ve kendisine yansıyan duygu durumlarını eserlerine soyutlayarak aktarmıştır.  Adekan, Dostoyevski’nin Yeraltından Notlar kitabına atıfta bulunarak canlı yaşamın nerede olduğunu sorgulamış, ‘insan dürtülerine ne kadar hâkim olabiliyorsa o kadar insandır’ görüşünden yola çıkarak eserlerine yansıtmıştır. 

Farklı tekniklerin bir araya gelmiş olduğu tuvallerinde biçimsel olarak biraz kübist bir tavırla mekansız ve parçalanmış olan suratları aynı düzlemde ele almıştır. Adekan’ın doğa ile insan arasındaki kurmuş olduğu ilişkiyi çarpıcı bir şekilde bu seride görmekteyiz. 

Haber Metni: Elif Yılmaz, Emine Yüksel

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Günleme © 2019 Tüm Hakları Saklıdır.